Geschreven door Tijmen van Ginkel
2 oktober 2022 10:16

SDVB help AZSV in het zadel
. Foto:

- In de eerste 25 minuten vergat SDVB een van de 5 opgelegde kansen te benutten en hielp zo AZSV in het zadel. Want, aan de andere kant was AZSV bij een counter wel slagvaardig. De ketchup was uit de fles. De Aaltenaren voelden zich onoverwinnelijk en speelden SDVB vervolgens van de mat. De 5-0 eindstand was niet eens geflatteerd.

Door: Tijmen van Ginkel

Er zijn mensen die zeggen: “Als die kans er in gegaan was, dan hadden we een hele andere wedstrijd gekregen.” Bart zei dat niet hoor, maar het was deze wedstrijd meer waar dan ooit.

AZSV begon best fel en in de 10e minuut leek scheidsrechter de Wit zelfs een penalty toe te kennen aan de Aaltenaren. Maar het was al buitenspel en dat feestje ging niet door.

Daarna nam SDVB het stokje over en regen de kansen zich aaneen. Eerst kopte Rob Knul over en even later struikelde Shan Biwott over de bal, voor een leeg doel. Daarna hield keeper Jasper ten Kolste zijn ploeg op de been met een paar goede reddingen. Er hadden nog meer kansen kunnen komen, maar de aanvallers gingen breien. Een oude kwaal stak de kop weer op volgens Bart Schreuder: “We hebben moeite om voorin beslissend te zijn.”

In de 26e minuut kregen de Barnevelders een eerste waarschuwing dat de rugdekking er wel moest blijven. In de 31e minuut ging dat echt fout. Bij een counter werd er niet meegelopen en gegokt op buitenspel. De vlag bleef echter naar beneden. “Het was beslist geen buitenspel van de lopende man.”, wist Bart zeker. De aanvallers mochten ongehinderd doorlopen en Chris Verheul mocht eindelijk zijn eerste competitietreffer voor AZSV binnen tikken.

Ruud van Nistelrooij noemde het ooit de ketchupfles-theorie. Een spits kan lang wachten op zijn eerste treffer, maar daarna gaat het hard. Zo ook vandaag. Dat gold vooral voor Verheul, die er 3 maakte, maar ook voor het hele team. AZSV had al 4 wedstrijden niet gescoord.

Nu gingen plotseling alle registers open. Aanvalsgolf na aanvalsgolf stroomde op het Barneveldse doel af. In de 37e minuut leidde dat tot een wonderschone 2-0.

Rick van der Eerden hield de bal goed vast in de zestien en bediende Verheul met een slim hakje. SDVB stortte als een kaartenhuis in. Er werd geen duel meer gewonnen en kwam geen pass meer aan. AZSV joeg SDVB op ieder plekje af en wist er altijd wel een voetje tussen te krijgen.

Na de rust had SDVB met een paar verse krachten de intentie om de wedstrijd nog te doen kantelen, maar dat werd niks. Toen Chris Verheul ook nog zijn derde binnen schoot was het gedaan met de koopman. SDVB verlangde slechts naar het eindsignaal.

Dat kwam niet. Er kwamen nog wel 2 extra goals om meer zout in de wonde te strooien.

Ja, het was een zompig en loeizwaar natuurgrasveld, maar van dat excuus wilde de trainer niets weten. “Het was heel matig. We stoomden op naar hun helft leden dan onnodig balverlies en dan niet bijlopen, niet meelopen, geen rugdekking geven en we laten we het gebeuren. We zijn afgetroefd.”

Opstelling: Ruben van de Streek(k), Timo Schefczyk, Milan van Elten, Roy Bronkhorst, Rico Kuijt, Shan Biwott(66. Frits van Roekel), Kevin Greeven, Finn Kluiver(45.Cem ter Burg), Zakaria el Biyar(45.Stijn van Wolfswinkel), Rob Knul(83.Wessel Staring), Edwin Aben

Scheidsrechter: R.W. de Wit uit Groningen met assistenten: Koenderink en de Leest