A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Joost van Erp, Omroep Gelderland
4 oktober 2022 18:35


Hermien krijgt na jaren trouwe dienst bij afscheid doosje Merci en 10 euro
Foto: Hermien krijgt na jaren trouwe dienst bij afscheid doosje Merci en 10 euro
Hermien de Wit. Foto: Cocky Drost

- Hermien de Wit werkte zeventien jaar als postbode voor PostNL. Ze kreeg vorige week, bij haar pensioen, een doosje Merci en een cadeaubon van een tientje van haar werkgever. Een tweet hierover van haar dochter Cocky maakt veel los.

"Ik wist niet of ik moest lachen of huilen", vertelt Cocky over de afscheidscadeaus die haar moeder kreeg. "Ik heb zo'n lieve moeder. Iemand die altijd klaarstaat voor iedereen. Iedereen kent wel een Hermien. Toen ik hoorde wat ze van PostNL had gekregen, dacht ik: ik zet het op social media en kijk wel wat de reacties zijn."

Er kwam heel veel los. Haar tweet werd duizenden keren gedeeld. "Ik ben inmiddels gebeld door De Telegraaf, het AD en Jinek", vertelt Cocky. "Ik ben op dit moment even de zaakwaarnemer van mijn moeder."

De reacties op de cadeaus van PostNL zijn eigenlijk alleen maar negatief van toon. Mensen vinden het wel een erg magere beloning voor iemand die zo lang voor een bedrijf heeft gewerkt. De Hoevelakense zelf vindt het allemaal niet zo belangrijk, Cocky wel. Haar moeder wordt sinds de tweet overladen met leuke reacties. "Als iemand dat verdient, is mijn moeder het wel. Dus dat is super", zegt haar dochter.

Geen bericht van PostNL

Ondanks de landelijke aandacht heeft PostNL nog niets van zich laten horen. "Helemaal nul. Het gaat mij er ook niet om ze een poot uit te trekken. We zijn nergens op uit. Ik wilde dit verhaal gewoon delen."

De impact van het sturen van de tweet had Cocky niet kunnen inschatten, zegt ze. "Dit ging zo extreem snel. Mijn moeder vindt het allemaal hartstikke leuk. Ze krijgt alleen maar lieve reacties."

De tweet van dochter Cocky:

PostNL heeft laten weten te kijken of er een passende oplossing kan worden gevonden voor Hermien.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

 Nieuws 

voorpagina werk hoevelaken vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie