Afdrukken
Ankeiler: Tijdens de donkere dagen in het najaar neemt de kans op criminaliteit toe. Met preventieve maatregelen kan veel ellende worden voorkomen. Week 41 is daarom landelijk de Week van de Veiligheid.

- Tijdens de donkere dagen in het najaar neemt de kans op criminaliteit toe. Met preventieve maatregelen kan veel ellende worden voorkomen. Week 41 is daarom landelijk de Week van de Veiligheid. Zo wordt al meer dan tien jaar het thema veiligheid extra onder de aandacht gebracht.

De gemeente Barneveld werkt hierin samen met maatschappelijke organisaties als de politie, buurtwachten en scholen.
Van 10 tot en met 15 oktober 2022 staan er verschillende activiteiten op het programma.

Mobiel media lab (11 oktober)

Het mobiel media lab staat van 09.00 tot 17.00 uur op het De Heus Plein. Dit is een politietruck vol technische snufjes. Bezoekers krijgen informatie over digitale veiligheid en cybercrime. Doe gratis mee aan een quiz, maak kennis met de wijkagent en ontvang leuke gadgets. Kinderen kunnen hier ook alvast aanmelden voor de HackShield Battle die op 14 oktober van start gaat.

Preventietent (12 oktober)

De tent komt naar het Raadhuisplein in Barneveld. Inwoners kunnen hier in gesprek met de politie, boa’s en slotenmaker Van de Fliert over bijvoorbeeld ondermijning, politiekeurmerk veilig wonen, brandveiligheid en andere veiligheidsonderwerpen .

Actie tegen fietsendiefstallen (13 oktober)

Uit de politiecijfers blijkt dat het aantal fietsendiefstallen blijft stijgen. Daarom zal er op verschillende plekken in de gemeente gekeken worden of elektrische fietsen goed op slot staan. Ook zullen eigenaars tips ontvangen hoe zij de kans op diefstal kunnen verkleinen.

Verkeerscontrole met rode en groene kaarten (13 oktober)

De wijkagent gaat samen met een aantal basisschoolleerlingen van de Willem van Oranjeschool een ludieke verkeerscontrole houden. Weggebruikers die te hard of onverantwoord rijden, krijgen een rode kaart. Bij verantwoord rijgedrag krijgt de bestuurder een groene kaart.

Ondernemersavond (13 oktober)

Op donderdagavond staat cybercrime op de agenda van de ondernemersavond in Barneveld. Gemeente en politie gaan langs om hier een presentatie te geven over dit onderwerp.

Kick-off HackShield (14 oktober)

De game HackShield wordt ingezet op scholen en is bedoeld om basisschoolkinderen tussen 8 en 12 jaar weerbaar te maken tegen cybercrime door ze op te leiden als ‘cyberagent’. In HackShield leren kinderen wat zij als Cyber Agent kunnen doen om te zorgen dat niet alleen zijzelf, maar ook hun vader, moeder, opa en oma online veilig zijn. De lokale HackShield battle gaat van start op 14 oktober met een kick off op basisschool De Spreng. Alle kinderen in de gemeente Barneveld kunnen meedoen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: [email protected].

Deel dit artikel