A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Patrick Kelderman
15 maart 2023 9:00


BBB grootste partij bij scholierenverkiezingen Corlaer College
Foto: BBB grootste partij bij scholierenverkiezingen Corlaer College
Corlaer College. Foto: A1 Mediagroep

- De BoerBurgerBeweging wordt de grootste partij van Nederland bij de Provinciale Statenverkiezingen, als de leerlingen van het Corlaer College het voor het zeggen zouden hebben. Bij de scholierenverkiezingen is de BBB uit de stembus gekomen als grootste partij, vlak voor de PVV. Op plaats drie en vier eindigden de VVD en de ChristenUnie.

Het Corlaer College organiseerde in samenwerking met ProDemos scholierenverkiezingen voor de Provinciale Staten. Welke politieke partijen in de provincie Gelderland zijn het grootst bij de scholieren van het Corlaer College?

Leerlingen konden tot en met dinsdag 14 maart een week lang stemmen. Bij het sluiten van de online stembus waren er 393 stemmen uitgebracht, dat is ongeveer twintig procent van de leerlingen. Hierbij komen 294 stemmen van atheneum/havo-leerlingen en 99 stemmen van vmbo-leerlingen.

De meeste stemmen zijn gegaan naar de BoerBurgerBeweging; op de tweede plaats eindigt de PVV. De vier partijen die landelijk in de regering zitten staan vervolgens op plek drie tot en met zes.

Landelijk gezien werd GroenLinks de grootste partij onder scholieren, gevolgd door D66 en PVV.

Verkiezingspercentages - Foto: Corlaer College
Nijkerk Politiek 

politiek onderwijs verkiezingen nijkerk voorpagina vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio

Nijkerk Afslag A28



Aquaduct Harderwijk

advertentie