Bevat Video: Video
Ankeiler: Wie weet waar de al jarenlange vermiste Maria van der Zanden uit Putten is? Voor de gouden tip die leidt naar het antwoord op die vraag, looft de Peter R.

- Wie weet waar de al jarenlange vermiste Maria van der Zanden uit Putten is? Voor de gouden tip die leidt naar het antwoord op die vraag, looft de Peter R. de Vries Foundation 250.000 euro uit. Maria ging op zaterdag 6 augustus 1994 een rondje fietsen, maar kwam nooit meer thuis. "Ik hoop dat we er nu eindelijk achter komen wat er gebeurd is", zegt de vader van Maria, Ab van der Zanden.

Maria was 22 jaar oud op het moment dat ze op de fiets vertrok. Inmiddels zou ze, als ze nog in leven is, 51 jaar oud zijn. Toch gaan de politie en vader Ab van der Zanden ervan uit dat Maria slachtoffer is geworden van een misdrijf.

"Ze is destijds vertrokken zonder paspoort en verdere pasjes", zegt vader Ab. "Maria was een heel rustige en innemend type. Ze was een heel fijne dochter en we hadden een goede relatie. Daarom wisten we voor onszelf ook dat er écht wel iets aan de hand moest zijn en dat ze niet zomaar verdwenen is."

'Geweten laten spreken'

Vader Ab zit al bijna dertig jaar in grote onzekerheid over wat er met zijn dochter is gebeurd, weet ook Kelly de Vries, directeur van de Peter R. de Vries Foundation. "Mijn vader was hier al mee bezig. Hij zag in deze zaak nog kansen liggen", vertelt ze. "We zijn gaan onderzoeken wat er verder nog mogelijk zou zijn en komen dus nu naar buiten dat we een grote beloning gaan uitloven."

"Deze zaak is al oud, maar we hopen toch met deze ultieme poging dat er mensen zijn die wat hebben gezien, wat weten of wat hebben gehoord en nu toch hun geweten laten spreken", gaat ze verder. "De kwart miljoen euro die we uitloven is specifiek voor het vinden van Maria. Daarin zijn we als Foundation dus niet op zoek naar de dader."

Wie mogelijk meer weet over de verdwijning van Maria van der Zanden uit Putten kan zich melden bij de Peter R. de Vries Foundation. Dat kan via peterrdevries.nl.

Later op deze avond publiceren we een uitgebreid verhaal met Ab van der Zanden, de vader van Maria.

Bekijk hier de video:

Deel dit artikel