Het inleverpunt voor vuurwerk in Arnhem staat goed aangegeven op de verkeersborden. Foto: Arjan Hoefakker

Het inleverpunt voor vuurwerk in Arnhem staat goed aangegeven op de verkeersborden. Foto: Arjan Hoefakker

ARNHEM - Tijdens de eerste gelegenheid voor het inleveren van vuurwerk in Arnhem is donderdag precies nul kilo vuurwerk ingeleverd.

Burgemeester Ahmed Marcouch deed eerder deze week een oproep aan de inwoners van zijn stad en de omliggende gemeenten om vuurwerk te komen inleveren bij de gemeentewerf in Arnhem. Volgens de burgemeester doen burgers er goed aan om geen vuurwerk af te steken om de druk op de zorg niet nog hoger te laten oplopen. Daarom kunnen mensen tot 25 kilo vuurwerk straffeloos komen inleveren.

Afzien voor ambtenaren

Bij de gemeentewerf aan de Snelliusweg in Arnhem stonden donderdag ambtenaren klaar om het eventuele vuurwerk in ontvangt te nemen. RTV Connect constateert dat geen enkele burger vuurwerk in kwam leveren bij de gemeentewerf. Op de eerste inzameldag was het voor de aanwezige ambtenaren bij de werf dan ook vooral een kwestie van wortelschieten, blauwbekken en geduldig op de klok kijken.

Zo rustig was het op de gemeentewerf in Arnhem:

[youtube:https://youtu.be/xJJpTdTjJz0]

Zorg ontzien

Volgens Marcouch zou het vorig jaar ingestelde vuurwerkverbod zo'n 900 vuurwerkslachtoffers hebben gescheeld in Nederland. Daarom riep hij ook de inwoners van Westervoort, Duiven en Zevenaar op om vuurwerk te komen inleveren in Arnhem. De zorg in de ziekenhuizen moet worden ontzien en de focus moet liggen op de behandeling van corona patiënten en andere levensreddende zorg, stelt Marcouch.

Deel dit artikel