Willemijn (links) en Perronne maken nog altijd muziek samen. Foto: Omroep Gelderland

Willemijn (links) en Perronne maken nog altijd muziek samen. Foto: Omroep Gelderland

NIJKERK - Hun liedje werd bijna drieduizend keer gestreamd op Spotify, ze werden gevraagd een herdenkingslied te schrijven voor 4 en 5 mei in Nijkerk én ze staan er goed voor in het examenjaar op school: Perronne van de Beek en Willemijn van Keulen kijken ondanks corona blij terug op 2021. En dus doen ze wat ze begin dit jaar zongen: genieten van 2021.

Als ze samen zijn, worden de instrumenten er automatisch weer bij gepakt. Muziek is belangrijk voor Perronne en Willemijn. "Dit jaar zitten we allebei in het examenjaar. We zijn nu druk met ons Profielwerkstuk, dus er blijft weinig tijd over om liedjes te schrijven", vertelt Willemijn. "Maar muziek máken lukt altijd", vult Perronne aan.

Een jaar geleden schreven de twee vriendinnen voor het eerst een liedje samen. In dat lied blikten ze terug op alles wat er in 2020 was gebeurd, van de bosbranden in Australië tot de Black Lives Matter-protesten en van de explosie in Beiroet tot corona. Een heleboel ellende. "Maar uiteindelijk is de boodschap van ons lied dat we er, ondanks al die ellende, in 2021 gewoon weer tegenaan gaan met z'n allen", zei Perronne destijds.

2021 was een prima jaar

En dat is de vriendinnen gelukt. "Eigenlijk vond ik 2021 een prima jaar", lacht Perronne. "Veel minder hoge pieken en diepe dalen", beaamt Willemijn. "Het jaar is wat 'normaler' verlopen. Maar dat komt misschien ook wel doordat de mensen allemaal al gewend waren aan corona. In 2020 was alles nieuw en voelde alles veel vervelender dan dit jaar." "En ik ben gewoon op vakantie geweest, en we hebben dit hele schooljaar nog geen lockdown gehad", zegt Perronne. "We zitten in het examenjaar, dus wij mochten sowieso nog naar school vorige week."

Kijk naar het gesprek met Perronne en Willemijn.

[video:7510019]

Speciaal herdenkingslied

Sterker nog: de vriendinnen kregen nog nieuwe kansen dankzij hun liedje. "Het herdenkingscomité van Nijkerk vroeg ons of we een herdenkingslied konden schrijven, voor 4 en 5 mei", vertelt Willemijn trots. "Dat was erg bijzonder om te mogen doen." "En we hebben met dat herdenkingslied ook nog een mooi cijfer gekregen op school", knipoogt Perronne. "Onze lerares vond dat heel gaaf."

Natuurlijk was er ook in 2021 genoeg tegenslag. "Onze examenreis naar Valencia ging niet door vanwege corona', zegt Willemijn. "En we hebben voor de zomervakantie weinig op school kunnen zitten, vanwege de lockdown. En vorig jaar keken we ook terug op alles wat er was gebeurd in de hele wereld. Dat hebben we dit jaar niet gedaan, dus misschien dat we daardoor dit jaar minder heftig ervaren."

Muziek is een blijvende factor

De vriendinnen zijn nu allebei druk bezig met de afronding van hun Profielwerkstuk. "En we staan er goed voor op school, dus hopelijk slagen we dit jaar allebei", zegt Perronne. "Na de examens hebben we weer tijd, dan willen we ook weer verdergaan met liedjes schrijven samen." Willemijn heeft al wel een stapel ideeën voor liedjes liggen. "Maar ik kom er nog niet aan toe om die uit te werken. Straks, na de examens, dan gaan we weer volop aan de slag." Want de meiden hebben de smaak te pakken. "Ja, muziek blijft wel een rol spelen in mijn leven", zegt Perronne enthousiast. "Ja, dat is absoluut een blijvende factor", sluit Willemijn af.

Deel dit artikel