Een van de opgevangen hondjes is er slecht aan toe. Foto: Omroep Gelderland

Een van de opgevangen hondjes is er slecht aan toe. Foto: Omroep Gelderland

GELDERMALSEN - In Geldermalsen zijn 24 vastgebonden chihuahua's gevonden. Ze zaten met dunne touwtjes vast aan een paal en waren onderkoeld. Voor een paar hondjes kwam de hulp bijna te laat.

"De vrijwilligers die er waren zeiden: het is gewoon moeilijk om niet te huilen", zegt Marja van Gessel van de Dierenambulance. "Het is sneu en gemeen", zegt ze. "Dit maak je echt niet vaak mee."

De hondjes werden zondagochtend aan de Zeekade door een wandelaar gevonden. De touwtjes waren door elkaar heen gedraaid, een paar honden hadden zich los weten te maken en zaten in een struik verstopt.

De vrijwilligers konden de dieren gelukkig nog redden:

[video:7521961]

'Ze verhingen zichzelf'

Toen de hondjes werden losgeknipt ging het nog bijna mis. "Dat was heel link, de hondjes werden enthousiast omdat er mensen waren en vergaten het touw. Daardoor verhingen ze zichzelf. De vrijwilligers hebben toen meteen de touwtjes doorgeknipt."

Sommige van de hondjes waren zwaar verwaarloosd. "Eentje was er half kaal, oud, jong, zwanger. Er zat van alles tussen." Wie de hondjes heeft achtergelaten is niet bekend. "Je weet de omstandigheden natuurlijk niet, maar dat ze zijn gedumpt staat voor ons vast."

De chihuahua's zijn naar het asiel gebracht.

Deel dit artikel