politiek cafe 8 jan. Foto: A1 Media

politiek cafe 8 jan. Foto: A1 Media

NIJKERK - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 is op 8 januari het eerste politieke café gehouden in de studio van A1mediagroep. In vergelijking met eerdere verkiezingen stonden de corona-maatregelen slechts een handvol aanwezigen toe. Dat maakte de discussies niet minder levendig.

Ely Hackmann (nijkerk.nieuws.nl) en Peter Langbroek (a1mediagroep) bespreken met de vertegenwoordigers van de Nijkerkse politieke partijen het onderwerp 'sociaal Domein' (welke hulp kunnen inwoners verwachten omtrent wonen, werken, jeugdbeleid etc.?).

Het eerste onderwerp in het politieke café was de net geopenbaarde 'open brief' namens de gemeente Nijkerk en de ondernemers in Nijkerk aan demissionair premier Rutte omtrent de gevolgen van de corona-maatregelen. Waarom die brief? Welk effect wordt er van verwacht? Is er al een reactie op gekomen?

Daarna zijn de status en de zorgen omtrent het Sociaal Domein uitgebreid besproken. De kosten daarvan zijn hoger dan de gemeente zich kan permitteren. Hoe willen de partijen met dat dilemma omgaan?

[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=wdr6Ac_lmnA]

Deel dit artikel