Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Calvin Verdonk viert de 0-1. Foto: Broer van den Boom
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Ontzetting bij NEC na de gelijkmaker. Foto: Omroep Gelderland
. Foto: Omroep Gelderland

. Foto: Omroep Gelderland

GRONINGEN - NEC bekert verder na een 2-1 overwinning uit tegen FC Groningen. De enige twee doelpogingen van de Nijmegenaren waren raak.

NEC begon met vijf spelers in de basis die normaal reserve zijn. In het begin liep het heel behoorlijk. En na een voorzet van Javier Vet schoot Calvin Verdonk knap ineens raak.

Calvin Verdonk viert de 0-1 - Foto: Broer van den Boom

Daarna kwam NEC onder flinke druk te staan. Doelman Danny Vukovic oogde onzeker op hoge ballen en rechtsback Ilias Bronkhorst werd compleet overlopen. Abraham was dichtbij een treffer en Verdonk kopte een bal uit het doel. En Ivan Marquez greep meerdere malen kordaat in. NEC had zelf weinig in te brengen op een vrije trap van Lasse Schöne na. Op slag van rust leverde de zwak spelende Elayis Tavsan de bal dom in en kon Groningen toeslaan via De Leeuw: 1-1.

Ontzetting bij NEC na de gelijkmaker - Foto: Omroep Gelderland

In de tweede helft maakte Bronkhorst direct een fout, maar De Leeuw wist niet te profiteren. Aan de andere kant was het wel snel raak. Mikkel Duelund combineerde met Javier Vet en schoot de bal knap binnen. Daarna kwam NEC toch weer onder druk. Maar Vukovic redde uitstekend op pogingen van Strand Larsen en Suslov.

Het voetbal van NEC bleef matig, maar Groningen kon ook niet overtuigen. En dus bekert NEC verder. In de kwarfinale wacht een thuiswedstrijd, mogelijk tegen Vitesse.

Deel dit artikel