Mijn stem. Foto: Gemeente Barneveld

Mijn stem. Foto: Gemeente Barneveld

BARNEVELD - Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Om de inwoners van de gemeente Barneveld te helpen bij hun stemkeuze is MijnStem beschikbaar. Inwoners kunnen vanaf donderdag 24 februari 9.00 uur deze stemhulp invullen via www.mijnstem.nl/barneveld.

Met stellingen over lokale thema’s krijgt de kiezer met MijnStem snel inzicht in de partijstandpunten. De zeven lokale partijen hebben zichzelf namelijk op deze stellingen gepositioneerd én hun standpunten aan de kiezer toegelicht.

Lokale thema’s staan centraal

MijnStem heeft geïnventariseerd welke thema’s er in de gemeente Barneveld spelen en welke plannen de partijen voor de gemeente hebben. Met een analyse van partijprogramma’s is bepaald welke stellingen er in MijnStem komen. De stellingen in de stemhulp laten vooral zien op welke thema’s de partijen van mening verschillen.

Makkelijk in te vullen en meer inzicht

MijnStem nodigt kiezers én partijen uit om nuancering aan te brengen in hun antwoord op stellingen, in plaats van alleen eens of oneens aan te klikken. Bij elk van de stellingen bepaalt de invuller namelijk met een schuifbalk zijn of haar eigen mening. Bovendien kan de invuller zich per stelling ook oriënteren op de standpunten van de verschillende partijen. Na het invullen van MijnStem ziet de kiezer met welke partijen hij of zij de meeste overeenstemming heeft.

Deel dit artikel