SDO vertrekt uit Barneveld. Foto: .

SDO vertrekt uit Barneveld. Foto: .

NIJKERK - S.D.O. Werkt beëindigt per 1 juni haar activiteiten in de gemeente Barneveld. In het bedrijf werken mensen vanuit de Wet Sociale Werkvoorziening. Het werk wordt daarbij aangepast aan hun lichamelijke, psychische of verstandelijke mogelijkheden. Door het vertrek vervalt de werkplek voor een groot deel van deze werknemers.

De gemeente betreurt dit. De gemeente zet zich in om deze Barneveldse mensen weer aan geschikt werk te helpen

De oprichters van S.D.O. Werkt hebben de overtuiging dat veel meer mensen met een beperking in onze samenleving van toegevoegde waarde kunnen zijn. Daarom stemt SDO het werk af op de mogelijkheden van deze mensen. De werknemers kunnen door hun lichamelijke, psychische of verstandelijke situatie niet onder normale omstandigheden werken. Maar door het productiewerk en assemblagewerk aan te passen aan de mogelijkheden, zijn zij in staat om een uitstekende bijdrage te leveren aan het productieproces.

Verplaatsing werkzaamheden

Een deel van de productie wordt met het vertrek overgenomen door een ander bedrijf. De overige activiteiten worden om bedrijfseconomische redenen verplaatst naar de vestiging van SDO Werkt in de Achterhoek (Beek, gemeente ‘s Heerenbergh). Een groep werknemers zal het werk daar voortzetten. S.D.O. en de gemeente zorgen voor een goede vervoersregeling.

Vervangend passend werk

Wethouder André van de Burgwal betreurt het vertrek van dit bedrijf. “Een groep van onze inwoners heeft met veel plezier bij S.D.O. gewerkt. Het is mooi om een bedrijf in je gemeente te hebben dat aangepast werk biedt voor mensen bij wie het werken door hun lichamelijke of psychische situatie niet zo vanzelfsprekend is. We hebben dan ook veel waardering voor wat S.D.O Werkt voor deze groep inwoners heeft betekend. Als gemeente willen we deze medewerkers niet in de kou laten staan. De Wsw-medewerkers uit de gemeente Barneveld blijven hun arbeidsovereenkomst met de gemeente behouden We voeren nu gesprekken met hen over ander werk. We willen passend werk aanbieden, dat aansluit bij de mogelijkheden en kwaliteiten van elke individuele werknemer “

Deel dit artikel