NIJKERK - Wethouder Mariëlle Broekman bezoekt namens de gemeente regelmatig een Nijkerks bedrijf. De gemeente wil bedrijven zo goed mogelijk faciliteren om economisch te groeien en bloeien. Nauwe contacten zijn dan belangrijk. Recent bezocht de wethouder Holland Jersey, de heer en mevrouw Van Dronkelaar.

Holland Jersey (onderdeel van VOB-Holland) is opgericht in 2015 door Peter van Dronkelaar en Harald Hoffmann. Zij hebben met Jersey melk ‘het speciaal biertje van de zuivel’ geïntroduceerd. De melk komt van het Jersey koeienras en is uniek omdat er van nature o.a. meer vet en eiwitten in zitten dan in gewone melk. Daarnaast bevat de melk ook hogere gehaltes aan vitamine B,D & E en Calcium.

Ze zijn klein begonnen, maar inmiddels levert Holland Jersey aan verschillende grote supermarkten. Daarnaast exporteert Holland Jersey al naar 12 landen.

Mariëlle Broekman: “Het Nijkerks bedrijfsleven staat bekend om zijn sterke ondernemers. Zeker als het gaat om een van onze speerpunten: de voedingsindustrie. De heer Van Dronkelaar is een voorbeeld van een jonge ondernemer die klein is begonnen en inmiddels een prachtig bedrijf heeft. Holland Jersey is een internationaal leverend bedrijf, dat met Jersey melk als basis, een bijzonder kwaliteitsproduct heeft. Mooi om te zien hoe Holland Jersey bijdraagt aan gezonde voeding door de unieke melk van hoge kwaliteit”.

Deel dit artikel