Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De politie zoekt deze pinner. Foto: politie/Bureau GLD
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Wie is dit?. Foto: politie/Bureau GLD
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Deze criminele pinner komt overal in Nederland. Foto: politie/Bureau GLD
Lead Image 4:
Lead image TXT 4: Deze pinner slaat twee keer toe. Foto: politie/Bureau GLD
We zoeken weer pinners. Foto: politie/Bureau GLD

We zoeken weer pinners. Foto: politie/Bureau GLD

HUISSEN - We laten weer beelden zien van verdachten die bezig zijn met bankmedewerkerfraude. Weerloze ouderen trappen in de telefoontjes die ze krijgen, omdat de mensen aan de lijn geloofwaardig overkomen. Maar ze ontfutselen op die manier bankpassen en pincodes.

De politie zoekt onder meer deze man, hij sloeg toe in Huissen. Hij nam geld op met de bankpas van zijn slachtoffer. Goed is te zien dat de man op zijn linkerarm een grote tatoeage heeft.

Huissen, verdachte GLD - P075, zaaknummer 2022276925.

Wie is dit? - Foto: politie/Bureau GLD

Deze man pint in Bemmel bijna 2000 euro met een pas die niet van hem is. De bankpas is van een vrouw die kort daarvoor haar bankpas meegeeft na een telefoontje.

Bemmel, verdachte GLD - P076, zaaknummer 2022313440.

Deze criminele pinner komt overal in Nederland. - Foto: politie/Bureau GLD

Een vrouw in Barneveld is duizenden euro’s kwijt. Ze liet haar pinpas ophalen en gaf haar pincode af. Daarna gebruikte deze man de pas van het slachtoffer op meerdere plekken waaronder in Dongen, Zwijndrecht en Dordrecht. "We zien vaker dat verdachten in dit soort zaken door het hele land actief zijn", zegt de politie.

Barneveld, verdachte GLD - P077, zaaknummer 2022349728.

Deze pinner slaat twee keer toe. - Foto: politie/Bureau GLD

En wie herkent deze man? Hij pint in Zutphen met een pas die niet van hem is en dupeert zijn slachtoffer voor ruim duizend euro. En hij doet dit later in een ander geval nog een keer en haalt dan bijna drieduizend euro op. Hij pint niet alleen in Zutphen maar slaat ook zijn slag bij een supermarkt in Deventer.

Zutphen, verdachte GLD - P078, zaaknummer 2022350009.

De politie benadrukt dat banken nooit mensen langs sturen om bankpassen op te halen. Passen opsturen vraagt de bank ook niet. Krijg je die vraag wel, dan heb je met een oplichter te maken.

Herken je iemand, bel dan de tiplijn van de politie via 0800-6070 of meld je op 0800-7000, dat is Meld Misdaad Anoniem. Liever een tipformulier ingevuld? Ga dan naar dit formulier op de site van de politie.

Deel dit artikel