Landgoed Groot Hennekeler. Foto: Lionsclub Nijkerk/Mathilde Dusol

Landgoed Groot Hennekeler. Foto: Lionsclub Nijkerk/Mathilde Dusol

NIJKERK - Lionsclub Nijkerk organiseerde op 29 en 30 september 2 diners om geld in te zamelen voor Oekraïne-opvang in Polen. Beide benefietdiners vonden plaats op Landgoed "Groot Hennekeler"

Onder leiding van culinarist Ruud Jansen kon men genieten van een 5-gangenmenu met bijpassende wijnen op een historische locatie in het groen. De opbrengst van de avond is voor een Oekraïne-project in Opole in Polen. In Polen worden momenteel meer dan 2 miljoen vluchtelingen opgevangen en hulp is hard nodig.

Opbrengst voor Oekraïners in Polen

De Nijkerkse Lions konden niet anders dan kiezen voor Oekraïne als goed doel van Proef de herfst 2022. Het aantal vluchtelingen dat in Nederland wordt opgevangen is hoog, zo’n 72.000. Maar dit staat niet in verhouding met het aantal dat nu in Polen woont door de oorlog. Zo’n 2 miljoen Oekraïners worden daar geholpen met een plek om te wonen en zoveel mogelijk zorg en psychische hulp wordt geregeld. De Lionsclub Nijkerk staat in nauw contact met een zusterclub in Opole en de leden van de club daar hebben veel contact met hulporganisaties en zorgverleners. Zij kunnen goed inschatten wat op dit moment het meest nodig is. In Opole is een magazijn ingericht waar de hulpgoederen worden verzameld en van daaruit wordt verdeeld over verschillende locaties in Polen.

Het bedrag dat ingezameld is voor de opvang van Oekraïners in Polen zal ongeveer € 23.000,- zijn. Deze opbrengst is bedoeld om de meest noodzakelijke spullen te kopen voor de vluchtelingenopvang aan de grens met Oekraïne.

Deel dit artikel