Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De voorgevel van boekhandel Broekhuis in Apeldoorn kwam helemaal los nadat een bestelbus op de stoep reed. Foto: Luciano De Graaf
Het puinruimen is in volle gang. Foto: Casper Schaaf, Boekhandel Broekhuis

Het puinruimen is in volle gang. Foto: Casper Schaaf, Boekhandel Broekhuis

APELDOORN - Medewerkers en klanten van boekhandel Broekhuis in Apeldoorn schrokken zich donderdagavond rot, toen een bestelbus de voorgevel ramde. "Het was een enorme klap en de ravage was enorm", vertelt bedrijfsleider Casper Schaaf die vrij snel na het incident ter plaatse kwam.

De gevolgen voor de winkel lijken mee te vallen. "Gisteravond heeft de brandweer al het nodige puin aan de kant geschoven, zodat de winkel weer open kon. Het was koopavond en er stond nog een lezing op het programma."

Volgens Schaaf kon de lezing gewoon doorgaan. "De brandweer en politie waren er bijna meteen. Er werden dranghekken geplaatst, want er stonden al aardig wat mensen die voor de lezing kwamen. Gelukkig is de winkel verder helemaal onbeschadigd en konden we veilig iedereen via de achteringang binnenlaten."

Klant gewond

Bij het incident raakte een klant van de winkel gewond. "Ze stond op dat moment bij de wenskaarten vlakbij de ingang en werd op het hoofd geraakt door vallende delen van de gevel. Ze was gelukkig goed bij kennis en is door de ambulance meegenomen voor behandeling. We gaan vandaag erachteraan bellen hoe het nu gaat."

De voorgevel van boekhandel Broekhuis in Apeldoorn kwam helemaal los nadat een bestelbus op de stoep reed. - Foto: Luciano De Graaf

Puinruimen

De grote ravage trekt een dag later nog veel bekijks. "Het lijkt wel of er een ramkraak is geweest, dat is gelukkig niet zo. We zijn wel even bezig met alles opruimen, maar de winkel is gewoon open. De deur is nog intact en de winkel is verder helemaal onbeschadigd. Daar zijn we heel blij mee."

"Het is Kinderboekenweek en er zijn allemaal leuke activiteiten die gewoon door kunnen gaan. Ivo de Wijs komt straks voorlezen. Dus we zetten hier de knop om en gaan weer door."

Zie ook: Bestelbus veroorzaakt ravage bij boekwinkel

Deel dit artikel