Het regenboogbankje is weer in ere hersteld. Foto: Omroep Gelderland

Het regenboogbankje is weer in ere hersteld. Foto: Omroep Gelderland

EDE - Het regenboogbankje in het centrum van Ede is weer in ere hersteld. Twee weken geleden verfden onbekenden het bankje zwart en was de steunbetuiging aan de LHBTI-gemeenschap niet meer zichtbaar. De gemeente, die sprak van een 'teleurstellende actie', heeft het bankje nu opnieuw geverfd.

Kort na de 'zwartlak-actie' liet de gemeente het bankje demonteren en afvoeren. Wethouder inclusie Karin Bijl zei toen al dat het elders opnieuw in de regenboogkleuren geverfd zou worden en dat is nu gebeurd.

Afgelopen weekend keerde het bankje terug op z'n vaste plek. Een woordvoerder van de gemeente zegt daarover: "We krijgen positieve reacties vanuit Ede dat het zo snel is gebeurd."

Eénmalig

De gemeente Ede gaat ervan uit dat het zwart schilderen van het bankje een éénmalige actie was: "Je kunt niet helemaal voorkomen dat het weer gebeurt, als iemand kwaad in de zin heeft. Maar we hebben het snel hersteld en dat moet een signaal afgeven dat het geen nut heeft het zwart te schilderen."

Op de vraag wat de gemeente doet als het bankje andermaal zwart wordt geschilderd, en wellicht daarna nog een keer, reageert de woordvoerder: "Zo ver wil er niet op in gaan."

Zie ook:

Deel dit artikel