Een van de uitgebrande auto's. Foto: Persbureau Heitink

Een van de uitgebrande auto's. Foto: Persbureau Heitink

ARNHEM - In Arnhem-Zuid zijn in de nacht van zondag op maandag drie auto's tegelijkertijd uitgebrand. Twee weekenden daarvoor was het ook al raak daar. Toen gingen er ook drie wagens in vlammen op. Ook dit keer lijkt er sprake te zijn van brandstichting.

De branden van afgelopen nacht werden rond 4.45 uur ontdekt. In de Watermuntstraat stonden twee wagens in brand en in de aangrenzende Pijlkruidstraat een. Hoewel de brandweer het vuur snel onder controle had, moeten alle drie de voertuigen als verloren worden beschouwd.

Nog geen aanhoudingen

Een politiewoordvoerder laat weten dat er nog niemand is aangehouden. "We hebben buurtonderzoek gedaan en zoeken camerabeelden en getuigen. We houden er sterk rekening mee dat de branden zijn aangestoken, maar er wordt nog onderzoek naar gedaan."

Kijk naar beelden van de verwoeste auto's.

Twee weken geleden waren er ook al drie branden in één nacht in Arnhem-Zuid. De wagens stonden geparkeerd aan de Peppelenwei en de Hofsingel. Een paar dagen later volgde er weer een autobrand, toen aan de Zevenbladstraat.

Al zeker tien autobranden

Sinds begin oktober zijn er in Arnhem al zeker tien auto's uitgebrand. De politie liet eerder al weten de branden 'zeer serieus' te nemen.

Een politiewoordvoerder reageert na de recente drie branden: "We weten dat er meerdere branden zijn geweest de afgelopen tijd. Daar doen we onderzoek naar. Als er reden is om een verband te vermoeden, nemen we dat mee in het onderzoek. Daar heb ik op dit moment geen informatie over."

Zie ook:

Deel dit artikel