Sparta Nijkerk VR1 wint ruim. Foto:

Sparta Nijkerk VR1 wint ruim. Foto:

NIJKERK - Al vroeg moesten de vrouwen van Sparta Nijkerk de bus in voor de verre uitwedstrijd tegen het nog puntloze SSS VR2. Het was koud in Klaaswaal en het kunstgrasveld was bezet, waardoor de Spartanen sinds lange tijd weer op echt gras mochten spelen.

Aan het spel te zien was dit even wennen. Ondanks het vele balbezit was Sparta Nijkerk erg slordig en werd de ene na de andere kans om zeep geholpen. SSS gaf alle ruimte om lekker te kunnen voetballen, maar bleef wonderbaarlijk lang in de wedstrijd omdat de Spartanen niet echt beseften hoe veel tijd ze hadden om de bal rustig in het netje te leggen. Elvira Dokter was nog het dichts bij een doelpunt, maar raakte de paal.

Pas in de 34e minuut lukte het Jolien van Looijengoed om de score te openen, na een assist van Elouise van Ginkel. Ook de 0-2 kwam van haar schoen (assist Charlotte van Leeuwen). Daar waar een 0-6 niet gek was geweest werd de kleedkamer opgezocht met een magere 0-2 voorsprong.

In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde beeld. Sparta Nijkerk was een klasse beter (hoewel het nog steeds niet best speelde, wellicht ook veroorzaakt door de lichte bal op het hobbelige veld), maar verzuimde dit uit te drukken in de score. SSS kwam maar weinig aan aanvallen toe. Vanaf de 70e minuut kwam er dan eindelijk verandering in de score. Met 4 doelpunten op rij (waarvan 1 strafschop) zorgde invalster Ilse van Walsem voor een draaglijker score. Het slotakkoord was voor Nina Veenstra. Ook zij mocht aanleggen voor een strafschop en deed dat feilloos.

Zo stond er uiteindelijk toch nog een ruime 0-7 op het scorebord. Vooraf zou daar voor getekend worden, maar gezien het wedstrijdbeeld en de enorme kansenregen, had het een uitslag met dubbele cijfers moeten zijn.

Met de 2e overwinning op rij neemt Sparta Nijkerk wel wat afstand van de onderste ploegen en kan het zich opmaken voor de thuiswedstrijd volgende week zaterdag tegen Ter Leede VR2.

Deel dit artikel