Controle bij afvalbedrijf Ter Horst. Foto: Persbureau Heitink

Controle bij afvalbedrijf Ter Horst. Foto: Persbureau Heitink

VARSSEVELD - Afvalbedrijf Ter Horst uit Varsseveld krijgt van de provincie Gelderland tijd om aan de integriteit te werken. Het voorgenomen besluit om de vergunningen van het bedrijf in te trekken is on hold gezet.

De provincie besloot dat, omdat er volgens hen een groot risico is dat het bedrijf vergunningen gebruikt voor criminele activiteiten. Wat voor criminele activiteiten de provincie bedoelt, is niet bekend. In een verklaring schrijft het bedrijf nu dat er stappen worden gezet ‘om dat gevaar weg te nemen’. “Het is te vroeg om nu mee te delen welke stappen dit zijn, omdat dit de voortgang in het proces kan schaden", aldus het bedrijf.

De provincie en ook het bedrijf zijn al maanden zeer terughoudend in het delen van informatie. Dat komt doordat er een Bibob-onderzoek is gedaan. Op zo’n onderzoek rust strikte geheimhouding. Daar uit delen, ook als het per ongeluk is, is strafbaar.

Tot maart de tijd

Het bedrijf heeft van de provincie in ieder geval tot maart de tijd gekregen om het integriteitsgevaar weg te nemen.

De tekst dat de provincie bij het bedrijf 'een crimineel risico ziet', zorgde bij Guido en nicht Sandra Ter Horst voor verbazing, zeiden ze eerder tegen Omroep Gelderland. "Van die tekst zijn we ons echt rot geschrokken. Vooral dat iemand van de provincie dat zegt: dat vinden we schokkend", vertelde Guido Ter Horst eerder dit jaar.

Deel dit artikel