Inbraakpoging, ter illustratie. Foto: Rechtspraak.nl

Inbraakpoging, ter illustratie. Foto: Rechtspraak.nl

EDE - Twee zussen uit Ede van 22 en 19 jaar zijn woensdag veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan twee maanden voorwaardelijk, voor een inbraak en een poging tot inbraak.

De vrouwen probeerden op 17 augustus 2021 samen met een onbekende man in te breken in een woning in Barneveld. Een oplettende buurtbewoner zag dat, noteerde het kenteken van de auto waarin de drie wegreden en belde direct de politie. De vrouwen konden snel worden aangehouden, de man vluchtte een maïsveld in en bleef vooralsnog spoorloos.

Anderhalve week later pleegden de zus samen met hun neef een woninginbraak in Doetinchem. Ze stalen onder andere meerdere horloges, sieraden en geld. Het alarm van de woning ging af, waarop een oplettende buurtbewoner de achtervolging inzette toen het drietal wegreed. De politie kon de drie even later aanhouden.

Geplande inbraak

De inbraak in Doetinchem is volgens de rechtbank duidelijk gepland. Er werd via internet informatie ingewonnen, waarbij zij ook adresgegevens achterhaalden. De rechtbank rekent dat het drietal zwaar aan.

Op de zitting bekende de 22-jarige vrouw de inbraak in Doetinchem. Ze zei niets over de poging tot inbraak. De 19-jarige vrouw bleek te zijn overgeleverd aan Duitsland omdat zij daar verdacht wordt van een strafbaar feit. Zij was niet op de zitting en beriep zich bij de politie op haar zwijgrecht.

Ontdek meer 112-nieuws in ons liveblog.

Deel dit artikel