WO2-café in de Bibliotheek Barneveld

Gepubliceerd op 24-02-2020

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. In heel Gelderland wordt dit lustrum gevierd. Zo organiseren Omroep Gelderland, Rijnbrink en Erfgoed Gelderland WO2-cafés in Gelderse bibliotheken zoals in de Bibliotheek Barneveld.

WO2-café in de Bibliotheek Barneveld
Heb je een mooi oorlogs- of bevrijdingsverhaal dat je wilt delen? Of heb je bijzondere foto’s, documenten of voorwerpen over de Tweede Wereldoorlog? Kom dan naar het WO2-café in de Bibliotheek Barneveld op dinsdag 14 april van 12.00 tot 14.00 uur. Reserveer een gratis plekje via de ticketshop op de website www.bibliotheekbarneveld.nl of meld u tijdens de bemande uren (14.00 – 17.00 uur) aan bij een van onze medewerkers in een van onze Bibliotheek-vestigingen.

Onder het genot van een broodje en koffie of thee kun je jouw verhaal delen met elkaar. Op iedere locatie zijn historici en oorlogskenners aanwezig. Zij beoordelen de verhalen en objecten en geven informatie als je vragen hebt. De mooiste verhalen worden door Omroep Gelderland tijdens de WO2-cafés opgenomen en zijn terug te zien via de verschillende kanalen van Omroep Gelderland. Daarnaast worden de verhalen opgeslagen op het platform MijnGelderland van Erfgoed Gelderland.

 

Bibliotheek gemeente Barneveld logo breed 1 Bibliotheek gemeente Barneveld logo breed 1